Gänswein: I Benedikt XVI. će se ovaj tjedan cijepiti protiv koronavirusa

Papa Franjo najavio je u nedjelju da će biti cijepljen protiv koronavirusa “sljedeći tjedan”. Isto je za umirovljenog rimskog biskupa Benedikta XVI. najavio njegov tajnik nadbiskup Georg Gänswein.

Čim naručeno cjepivo bude dostupno u državi Vatikan, nekadašnji papa Benedikt XVI. (93) također se želi cijepiti protiv koronavirusa. Benediktov privatni tajnik, nadbiskup Georg Gänswein, rekao je u to u ponedjeljak navečer za Katholischen Nachrichten-Agentur (KNA), dodajući da cijelo kućanstvo u vatikanskom samostanu Mater ecclesiae želi biti imunizirano.

Papa Franjo rekao je u televizijskom intervjuu emitiranom u nedjelju navečer da će i on biti cijepljen protiv koronavirusa “sljedeći tjedan”. “To je etička opcija jer u igri je Vaše zdravlje, Vaš život, ali i život drugih”, kaže. “Postoji taj negacionizam koji ne mogu protumačiti, ali trebamo se cijepiti. Sljedećeg tjedna počinjemo s time u Vatikanu. Dogovorio sam se za termin, treba to učiniti”, kazao je Papa.

Vatikan spreman za cijepljenje

Prema vlastitim informacijama, Vatikan je spreman za kampanju cijepljenja protiv korone. Prošli je tjedan šef vatikanskog zdravstvenog odjela Andrea Arcangeli najavio da će doze cjepiva biti isporučene u roku od nekoliko dana. Arcangeli je potvrdio da je država Vatikan naručila oko 10.000 doza cjepiva od proizvođača Biontech sa sjedištem u Mainzu i njegovog američkog partnera Pfizera. To je bilo dovoljno za unutarnje potrebe. Uz zaposlenike, u predulazu dvorane Pavla VI. cijepiti se može i rodbina te umirovljenice i umirovljenici Vatikana i Svete Stolice. Radnice i radnici su prije Božića morali naznačiti žele li cijepljenje ili ne.

Od jučer Benedikt XVI. duže u mirovini nego što je bio rimski biskup

Benedikt XVI. od ponedjeljka je duže papa emeritus nego je bio papa. Bio je rimski biskup 2.873 dana, od 19. travnja 2005. do 28. veljače 2013. – njegovo odstupanje stupilo je na snagu u nedjelju prije 2.873 dana (kna; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.