Kardinal Hollerich: Ne bojati se promjena u Crkvi

Luksemburški kardinal i glavni relator svjetske Sinode o sinodalnosti, Jean-Claude Hollerich, založio se za slušanje Duha Svetoga slušajući jedni druge i stoga ne bojeći se promjena”

Bliski pouzdanik pape Franje bio je jedan od govornika na Pastoralnom tjednu Salzburške nadbiskupije koji je u četvrtak 18. siječnja završio u St. Ottilienu u Bavarskoj. Hollerich je dao uvid u pozadinu Sinode u Rimu i kako papa Franjo želi Crkvu učiniti „prilagođenom za budućnost” koristeći načelo sinodalnosti.

Sinodalnost, pristup koji se temelji na načelu slušanja i zajedničkog odlučivanja, postaje sve važniji u Katoličkoj crkvi.

Osim Hollericha, salzburški nadbiskup Franz Lackner također je promicao metodu sinodalnosti, koja se odnosi na „udaljavanje od vlastitog stopostotnog odgovora”. „Koliko jako želim biti u pravu? Moram se ograditi od onoga što sam rekao. Cjelina ima poredak koji stavlja moje vlastite stvari u red.” Radi se o prakticiranju ovog stava „kako bismo zajedno kao sinodalna Crkva prepoznali ono što nam Bog danas želi reći”, objasnio je Lackner (vatican news; fratellanza.net).

VIDEO

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.