Kardinal Hollerich: Papa bi vrlo vjerojatno ove godine mogao posjetiti i Luksemburg

U Belgiji se krajem rujna ove godine očekuje posjet pape Franje na proslavi 600. obljetnice Sveučilišta u Leuvenu. Mala susjedna država Luksemburg također se nada barem kratkom usputnom posjetu, izvijestila je 10. svibnja KNA.

Prema medijskom izvješću, papa Franjo planira posjetiti i Luksemburg u rujnu ove godine. Luksemburški kardinal Jean-Claude Hollerich izjavio je u četvrtak 9. svibnja za Radio Latina da je Papin posjet tom Velikom Vojvodstvu „vrlo, vrlo vjerojatan“. Ipak, trenutačno iz Vatikana još nema službene najave putovanja.

Kako prenosi Radio Latina, očekuje se da će Franjo provesti nekoliko sati u Luksemburgu krajem rujna na marginama putovanja u Belgiju. Posjet Belgiji očekuje se 21. i 22. rujna ili 28. i 29. rujna. U prosincu je papa Franjo sam najavio da želi posjetiti Belgiju 2024. godine.

Unatoč njegovom promjenjivom zdravlju, za ovu godinu je već potvrđeno nekoliko Papinih putovanja. U Veroni ga očekuju 18. svibnja u jednodnevnom posjetu. U rujnu Papa kreće na dvanaestodnevno pastoralno putovanje u jugoistočnu Aziju. Veneciju je posjetio 28. travnja (kna; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.