Održana međunarodna konferencija „Quo vadis Theology? Theology in the Context of Public Sphere”

U organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Teološkog fakulteta u Bochumu Ruhrskoga sveučilišta (Njemačka) u ponedjeljak 15. i utorak 16. travnja održana je dvodnevna međunarodna teološka konferencija „Quo vadis Theology? Theology in the Context of Public Sphere”, izvijestili su sa zagrebačkog KBF-a.

Konferencija je održana na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u hibridnom obliku. Specifičnost te međunarodne konferencije je u tome što su je u potpunosti organizirali doktoranadi teologije Marius De Byl iz Bochuma i Marko Grčević iz Zagreba uz podršku svojih matičnih fakulteta i profesora.

Organizacijski su odbor činili prof. dr. Bernhard Grümme iz Bochuma, prof. dr. sc. Ana Thea Filipović i doc. dr. sc. Branko Murić iz Zagreba te spomenuti doktorandi Marius De Byl i Marko Grčević. Konferencija je imala međunarodni i ekumenski karakter te je na njoj sudjelovalo osamnaest profesora i doktoranada katoličkih, pravoslavnih i protestantskih teoloških fakulteta iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije.

Mladi teolozi i profesori su kroz svoja predavanja, uzajamna pitanja i diskusije promišljali o ulozi teologije u suvremenom društvu, o identitetu teologa te o različitim fundamentalnim i kontekstualnim izazovima za teologiju. Ova konferencija je plod međunarodne suradnje teoloških fakulteta iz Zagreba i Bochuma koja posljednjih godina postaje tradicionalnom suradnjom u raznim zajedničkim seminarima, konferencijama i znanstvenim radovima profesora i doktoranada, izvijestili su sa zagrebačkog KBF-a (ika; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.