Marija Dominika Mazzarello

Kad se činilo da je sve gotovo, Marija Dominika Mazzarello (1837.-1881.) tek je počela. Odrasla je kao najstarije od desetero djece u duboko religioznoj obitelji. Marijanski pobožna djevojka htjela je svoj život u potpunosti posvetiti služenju drugima te se pridružila „Kćerima Bezgrešne“ u svojoj župi.

Marija je neumorno radila kako bi pomogla obiteljima u potrebi – sve dok tijekom svoje misije nije dobila tifus. Ostala je zbog toga tjelesno oštećena i više nije mogla raditi nikakav težak posao. No umjesto da odustane, naučila je biti krojačica i osnovala školu šivanja kako bi djevojkama u nepovoljnom položaju pružila izglede za karijeru.

Godine 1864. Maria je upoznala Don Bosca i bila je oduševljena njegovim idejama. Zajedno su osnovale ženski ogranak salezijanaca pod nazivom “Družba kćeri Marije Pomoćnice”. Maria je umrla 14. svibnja 1881. u Nici, a svetom je proglašena 1951. godine. Spomendan joj je 14. svibnja. Danas, s preko 16 000 sestara, salezijanke su jedan od najvećih ženskih redova u svijetu. (katholisch.de; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.