Mlade afganistanske žene studiraju kod isusovaca – online

Isusovački red bilježi brzi porast online studenata iz cijeloga svijeta. Godine 2023. deset tisuća osoba prvi je put sudjelovalo u obrazovnom programu Jesuit Worldwide Learning (JWL), izvijestila je Družba Isusova u svom biltenu u srijedu 17. travnja. To je 32 posto više nego prethodne godine, izvijestio je Vatican News.

Dinamičnom razvoju online studiranja posebno su pridonijeli centri za učenje u Afganistanu, Iraku i Keniji. Samo u Afganistanu prošle godine registrirano je 2400 studentica i studenata. Većina su mlade žene koje su bile isključene iz obrazovnih institucija u svojoj zemlji. Većina njih je također naučila engleski jezik, što je osnova za daljnje studijske programe, kao što je studij za prvostupnika održivog razvoja. Od prvih 13 diplomanata ovog trogodišnjeg studija, osam ih je bilo iz Afganistana, uključujući i šest žena. Dvije od njih su otvorile novi centar za studij kako bi svoje znanje i vještine prenijele drugima.

S programom Jesuit Worldwide Learning, Družba Isusova prenosi svoj tradicionalni odgojno-obrazovni rad i svoju posvećenost ugroženima u digitalnu budućnost. Cilj je omogućiti pristup sveučilišnim diplomama čak i u najudaljenijim područjima svijeta poput Amazonije ili izbjegličkih kampova u Africi. To se radi putem online programa u suradnji s vlastitim sveučilištima Družbe Isusove. Prema informacijama, strateška suradnja s lokalnim partnerima i vlastita inicijativa studenata osiguravaju kontinuirani rast bez dodatnih troškova (vatican news; ika; fratellanza.net).

VIDEO

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.