Muslimanski gej par iz BiH: ‘Nikada nisam prestao klanjati’

Internetom se širi ispovijest prvog vjenčanog gej para iz BiH. Na YouTube kanalu novinarke Mirze Vranj podijelili su svoje iskustvo o izazovima s kojima se suočavaju i otkrili teške trenutke koje su prošli, uključujući napad grupe muškaraca koji su ih gađali bocom i pepeljarama.

Kemalemir Frašto i Dženan Zeničanin su vjenčani par iz Bosne i Hercegovine. Sada su odlučili otkriti detalje svoje veze te poteškoće s kojima su se susreli.

“Znaš, kako je Vogošće malo mjesto i znaju se svi, imao sam dosta, dosta problema… Mnogo je bilo psihičkog maltretiranja i onda jednostavno, čovjek se valjda nauči, prihvati to sve i onda ga više nije ni briga. I onda te 2011. dolazi zahtjev za prijateljstvom na Facebooku, ja prihvatim.

To je bio moj Kemo. Tada ja još nisam ništa želio ni očekivao. I onda smo se dopisivali dvije godine, viđali se preko Skypea, zvao me i onda je došao 1. listopada 2013. da se upoznamo… I to je bila ljubav na prvi pogled”, ispričao je dugokosi frizer u iskrenoj ispovijesti novinarki.

Odselili u Ameriku

“I onda smo tu u Bosni bili cijeli taj mjesec, a onda se on morao vratiti za Ameriku. I dalje smo se dopisivali, čuli se, dok me on jedan dan nije pitao: Bi li htio doći u Ameriku? Ja se mislim: Daleko je, gdje ću, kako ću… Kako da ostavim sve ovo ovdje…

Ali jednu noć je sve ono što mi se događalo prije njega došlo u moju glavu i rekao sam: Dosta više. Ja više ovo ne mogu. Radim u salonu, muškarci ne žele dolaziti zbog mene, u lice mi kažu: ‘Ja ne želim dolaziti zato što si peder.’ To je ružna riječ nama, ali moram to reći, tako se izraziti…

Kako da ja napredujem u Bosni ako strejt muškarac ne želi doći kod mene na šišanje? I onda sam rekao Kemi: Radi što god znaš, vadi me odavde. I tako smo online popunili aplikaciju, zakazali intervju u američkoj ambasadi, dobio sam turističku vizu i Kemo dođe po mene…

Dva tjedna smo bili ovdje, i u prosincu 2013. ja letim za Ameriku i moj život počinje ispočetka, bolji milijun puta”, zaključio je muškarac iz BiH, koji se kasnije i oženio za Kemu.

“Nikada nisam prestao klanjati”

Kemalemir ističe daje uvijek bio i ostao vjernik. “Nikada nisam prestao klanjati. Međutim, dosta puta sam zbog društva u kojem sam odrastao mislio da me kažnjava i da mi je zato dao da budem gej”. Upoznao je jednu profesoricu koja izučava Kur’an. Tvrdi da je kroz razgovor s njom te istraživanje došao do zaključka da on nije grešnik zbog toga što je gej. Dženan je također rekao da je počeo ponovno moliti (index.hr; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.