Papa Franjo će sudjelovati na proslavi prvog Međunarodnog dana ljudskog bratstva

Rimski biskup Franjo će sudjelovati na obilježavanju Međunarodnog dana ljudskoga bratstva zajedno s velikim imamom Al-Azhara Al-Tayyebom, virtualnim susretom 4. veljače, na dan koji je ustanovila Opća skupština Ujedinjenih nacija (UN). Događaj će se održati u Abu Dhabiju u prisutnosti šeika Mohammeda Bin Zayeda.

Proslava prvoga Međunarodnog dana ljudskoga bratstva, koji su 21. prosinca 2020. godine ustanovile Ujedinjene nacije u spomen na potpisivanje Dokumenta o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, održat će se virtualno uz sudjelovanje pape Franje koji je potpisnik dokumenta, zajedno s velikim imamom Al-Azhara, Ahmadom Al-Tayyebom. Priprema i pisanje dokumenta trajali su gotovo godinu i pol dana.

U četvrtak, 4. veljače, održat će se taj virtualni događaj koji će putem live streaminga, na više jezika, od 14 sati i 30 minuta po europskom vremenu, prenositi Vatican News i Vatican Media. Događaj je organizirao šeik Mohammed Bin Zayed u Abu Dhabiju, a na njemu će, osim spomenutih, sudjelovati i glavni tajnik UN-a António Guterres i druge važne ličnosti. Program obilježavanju može se pronaći OVDJE (na engleskom jeziku).

Istoga će dana biti dodijeljena Nagrada Zayed za ljudsko bratstvo, koja se nadahnjuje Dokumentom o ljudskom bratstvu iz Abu Dhabija. Dobitnike nagrade izabrao je neovisni ocjenjivački odbor koji je sastavio Visoki odbor za ljudsko bratstvo, ustanovljen nekoliko mjeseci nakon potpisivanja dokumenta, 4. veljače 2019. godine. Odbor će nagraditi one koji su se istaknuli u stalnom zauzimanju za ljudsko bratstvo (vatican news; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.