Papa: Valja nam se svaki dan zalagati i moliti za ljudsko bratstvo

Na kraju redovite opće audijencije srijedom 3. veljače papa Franjo je uputio apel povodom prvog Svjetskog dana ljudskog bratstva. Ujedinjene nacije (UN) odredile su da 4. veljače bude dan globalne predanosti dijalogu i bratstvu. Papa će se sutra popodne pridružiti proslavi.

Sutra se slavi prvi Svjetski dan ljudskoga bratstva, ustanovljen nedavnom rezolucijom Opće skupštine Ujedinjenih nacija. U toj je inicijativi uzet u obzir i susret od 4. veljače 2019. u Abu Dhabiju kad smo veliki imam Al-Azhara, Ahmad Al-Tayyeb i ja potpisali Dokument o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život. Vrlo sam sretan što su se države iz cijeloga svijeta pridružile ovoj proslavi, čiji je cilj promicanje međureligijskog i međukulturnoga dijaloga. Stoga ću sutra popodne sudjelovati na virtualnom susretu s velikim imamom Al-Azhara, s glavnim tajnikom Ujedinjenih nacija, gospodinom Antóniom Guterresom i drugim ličnostima. U spomenutoj rezoluciji Ujedinjenih nacija prepoznaje se “doprinos koji dijalog između svih religijskih zajednica može dati unaprjeđenju svijesti i razumijevanja zajedničkih vrednota koje dijeli cijelo čovječanstvo”. Neka to bude danas naša molitva i naše zalaganje svakog dana u godini, rekao je Papa (vatican news; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.