Phil Pullella nakon 40 godina odlazi u mirovinu, Joshua McElwee postaje novi Reutersov dopisnik iz Vatikana

National Catholic Reporter (NCR) objavio je da njihov urednik vijesti Joshua McElwee u srpnju započinje svoju novu dužnost dopisnika iz Vatikana za Reuters, što je vrlo važno mjesto u globalnoj novinskoj službi

Joshua McElwee je započeo svoju karijeru u NCR-u 2009. kao pripravnik, a 2014. je imenovan dopisnikom iz Vatikana. Izvještavao je iz gotovo 40 zemalja tijekom 24 putovanja u inozemstvo s papom Franjom. Joshua je imenovan urednikom vijesti NCR-a u travnju 2021. i preselio se iz Rima u Washington, D.C. Tijekom tih godina otkrio je mnoge priče – među onima najnovijim, susret u Rimu prošlog listopada između pape Franje i s. Jeannine Gramick, dugogodišnje zagovornice dostojanstva LGBTQ katolika.

Joshuino znanje o Vatikanu je jako veliko, kao i njegovo razumijevanje katoličkog vodstva SAD-a i tamošnjih katoličkih skupina i neprofitnih organizacija.

Dopisnik NCR-a iz Vatikana trenutno je Christopher White. NCR dnevno ima desetke tisuća čitatelja, više od milijun mjesečno.

Dosadašnji Reutersov dopisnik iz Vatikana, legendarni Phil Pullella, napustio je agenciju nakon više od 40 godina izvještavanja o trojici papa, vatikanskim spletkama i životu Katoličke Crkve. Glavna urednica Alessandra Galloni najavila je u veljači Pullellin odlazak te je rekla da je napisao neke od najboljih tekstova ​​na Reutersu dok je išao za papama diljem svijeta i svakodnevno izvještavao iz Vatikana. Pullella je osigurao dva iznimno neobična intervjua licem u lice s papom Franjom koji je, rekla je Galloni, na nedavnom papinskom letu upitao: “Je li Pullella ovdje?” prije nego što se našalio “O da, sada vidim pistu zračne luke”, referirajući se na Philovu ćelavicu.

Pullella je bio jedan od dopisnika Reutersa koji je najviše putovao nakon što je pratio trojicu papa na 140 inozemnih putovanja koja su ga odvela u 137 zemalja, uključujući sve zemlje Latinske Amerike, gotovo cijelu Europu i polovicu od 54 afričke zemlje. Pokrivao je Vatikan za UPI prije nego što se 1983. pridružio Reutersu, što ga je učinilo jednim od dopisnika agencije s najdužim stažem (ncronline.org; thebaron.info; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.