Poruka nigerskih biskupa islamskoj zajednici povodom Bajrama

Kao inače, kršćanska zajednica Nigera preko svojih predstavnika iskazuje svoju solidarnost s islamskom zajednicom prilikom velikih blagdana i drugih važnih vjerskih događaja. I ove godine povodom Kurban – Bajrama 2024. biskupi Nigera poslali su čestitku, naglašavajući zajedništvo duha među nigerijskim građanima, neovisno o njihovoj vjerskoj pripadnosti. Evo sadržaja njihove poruke:

Dragi prijatelji muslimani, mir Božji bio sa svima vama!

Biskupi Katoličke crkve u Nigeru i vjernici zajednica u Niameyu i Maradiju, s radošću čestitaju Bajram cijeloj muslimanskoj zajednici Nigera koja žarko moli u zajedništvu s hodočasnicima u Svetoj zemlji islama.

U ovom blagoslovljenom danu sjedinjeni smo s vama na temelju naše zajedničke vjere u Boga Abrahamova koji je otac svih vjernika. U želji da svi mi, poput Abrahama, budemo poslušni Božjoj Riječi, podvrgavajući se u svakom trenutku njegovoj volji na putu koji nam je pokazao.

Znamo za današnju strahovitu bijedu i suze milijuna naše braće i sestara koji žive u nesigurnosti i bez osnovnih sredstava za život. Njihova tuga i patnja obvezuju nas na suradnju, da kao „bogobojazni“ zajedno tražimo putove razumijevanja, uzajamnog poštovanja, mira i istinske solidarnosti ovdje u Nigeru i drugdje u svijetu.

Danas je više nego potrebno da u ime Boga Svemogućeg, Milostivog, Svetog, Mudrog, djelujemo tako da naše vjerske različitosti ne budu paralelni putovi, nego putovi koji se susreću u vjeri, kako bi zavladala društvena pravda i mir na dobrobit svih. 

Neka nam Svemogući Bog pomogne da u središte svojeg vjerskog života i u središte naših zajednica stavljamo mir, pravdu i uzajamno poštovanje. Neka Bog Spasitelj podrži sve naše napore na terenu kako bi zavladala sigurnost u cijeloj zemlji. Neka Bog Darežljivi bude s vama, s vašim obiteljima i vašim zajednicama, naročito u ove blagdanske dane. Neka vas Dobri Bog sve blagoslovi. Amen!

Laurent Lompo, nadbiskup Niameya 

Ambroise Ouedraogo, biskup Maradija

(fratellanza.net)

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.