Potpora Anglikanske i Katoličke Crkve princezi Kate nakon dijagnoze raka

Tjednima se u svijetu spekuliralo o stanju princeze Kate, no proteklog vikenda je to sama razjasnila. Video porukom ganula je milijune ljudi, uključujući anglikanskog primasa Justina Welbyja i kardinala Vincenta Nicholsa, izvijestila je 24. ožujka KNA.

Nakon objave princezine dijagnoze, Justin Welby (68), duhovni vođa Anglikanske Crkve Engleske, napisao je da moli za princezu Kate (42). „Pridružujem se cijeloj zemlji i svijetu u molitvi za njezin potpuni oporavak“, napisao je nadbiskup Canterburyja na internetskoj platformi X proteklog vikenda.

Primijetio je da supruga britanskog prijestolonasljednika princa Williama (41) unatoč teškoj bolesti nije izgubila samopouzdanje. Također je zatražio da se poštuje privatnost kraljevske obitelji u ovom teškom trenutku. Slično je komentirao i kardinal Vincent Nichols (78), predsjednik katoličke Biskupske konferencije Engleske i Walesa. I on je također pohvalio princezinu hrabrost i zajamčio joj svoje molitve.

Nakon tjedana nagađanja o njezinom zdravlju, Kate je u petak navečer progovorila putem video poruke. Pretrage nakon operacije abdomena pokazale su da ima rak. Sada prima kemoterapiju. Nakon operacije u siječnju povukla se iz javnosti. Točna dijagnoza u početku nije bila objavljena. To je izazvalo razne glasine na društvenim mrežama i u tabloidima.

Nadbiskup Welby rekao je u nedavnom radijskom intervjuu: „Opsjednuti smo zavjerama i imamo malo osjećaja za ljudsku stranu onih koji su uhvaćeni u blještavilu medija.“ Bolesnik se nakon operacije nikada ne treba opravdavati ili dokazivati, rekao je nadbiskup. Stalne glasine koje su kružile internetom bile su „izuzetno nezdrave“. U konačnici, to su samo staromodni seoski tračevi koji se sada šire svijetom u nekoliko sekundi. „Moramo se okrenuti od ovoga“, upozorio je primas cijele Engleske (kna; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.