S. Nathalie Becquart dolazi na Mediteranske teološke susrete u Lovran

Na poziv riječkog nadbiskupa Mate Uzinića, dotajnica Biskupske sinode s. Nathalie Becquart, XMCJ, sudjelovat će na ovogodišnjim Mediteranskim teološkim susretima te će u utorak 16. srpnja u 20,30 sati u Domu pastoralnih susreta u Lovranu (Domus Laurana) održati predavanje otvoreno za javnost na temu „Sinodalnost, ekumenizam i međureligijski dijalog“.

S. Nathalie Becquart ima dugogodišnje iskustvo kršćansko-muslimanskog dijaloga u Francuskoj, osobito s mladima, te će svojim predavanjem doprinijeti temi „Kršćanstvo i islam: u službi bratstva u podijeljenom svijetu“ o kojoj će promišljati studenti teologije i predavači koji dolaze iz kršćanskih i muslimanskih vjerskih zajednica.

Mediteranski teološki susreti, u organizaciji Riječke nadbiskupije, održavaju se od 14. do 20. srpnja u Lovranu i Rijeci i namijenjeni su studentima 3., 4. i 5. godine studija kao i studentima poslijediplomskih studija teologije. Program se sastoji od niza predavanja i radionica, a predavači su: Tomislav Kovač (Sveučilište u Zagrebu), Angeliki Ziaka (Sveučilište u Solunu), Ulrich Schmiedel (Sveučilište u Lundu), Zilka Spahić-Šiljak (Sveučilište u Sarajevu) i Benjamin Idriz (Islamska zajednica Penzberg).

Studenti sami plaćaju putne troškove, dok su hrana i smještaj u Pastoralnom domu Riječke nadbiskupije osigurani preko donacija i organizatora. Program će se odvijati na engleskom jeziku. Prijave su otvorene do 25. lipnja, a za prijavu je potrebno ispuniti obrazac koji se nalazi na poveznici: https://bit.ly/3WZeUsF. Ukupan broj polaznika je 40 studenata.

U sklopu programa, u srijedu 17. srpnja u Nadbiskupskom domu u Rijeci, održat će se javna tribina na temu „Kršćanstvo i islam: u službi bratstva u podijeljenom svijetu“, na kojoj će sudjelovati svi predavači (ri-nadbiskupija.hr; vatican news; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.