Umro teolog Jürgen Moltmann

Smatran je jednim od najvažnijih protestantskih teologa 20. stoljeća. Njegova „Teologija nade”, objavljena 1964., prevedena je na brojne jezike i utjecala je na teologe diljem svijeta.

Protestantski teolog Jürgen Moltmann je preminuo u ponedjeljak 3. lipnja u 98. godini života u Tübingenu, potvrđeno je u utorak Evangelističkoj tiskovnoj službi (epd).

Smatran je jednim od najvažnijih protestantskih teologa 20. stoljeća. Njegova „Teologija nade”, objavljena 1964., prevedena je na brojne jezike i utjecala je na teologe diljem svijeta. Moltmann je započeo svoje teološke studije dok je bio engleski ratni zarobljenik. Rođen je 8. travnja 1926. u Hamburgu.

Od 1953. do 1957. Moltmann je bio pastor male zajednice Wasserhorst u Bremenu i također studentski pastor, zatim profesor na Crkvenom sveučilištu u Wuppertalu, a zatim na Sveučilištu u Bonnu. Od 1967. do umirovljenja 1994. predavao je sustavnu teologiju i socijalnu etiku na Evanđeoskom teološkom fakultetu Sveučilišta Eberhard Karls u Tübingenu. Ostala Moltmannova poznata djela uključuju „Raspeti Bog” (1972.) i „Crkva u snazi ​​Duha” (1975.). Bio je oženjen feminističkom teologinjom Elisabeth Moltmann-Wendel, koja je umrla 2016. godine (katholisch.de; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.