Blase Cupich u posjetu Kijevu

Američki kardinal Blase Cupich posjetio je Kijev. Time je čikaški nadbiskup želio pokazati svoju solidarnost s ukrajinskim narodom, izvijestio je 3. srpnja Vatican News.

Kardinal Cupich se u Kijevu susreo, između ostalih, s grkokatoličkim nadbiskupom Svjatoslavom Ševčukom. Osim toga, američko-hrvatski se kardinal, među ostalim, informirao i o radu Caritasa.

Cupich je bio impresioniran „velikim naporima koji su uloženi da se popravi šteta prouzročena ratom“, stoji u priopćenju. „To mi pokazuje koliko je ukrajinski narod odlučan da ne poklekne pred terorizmom.“ Crkva grkokatoličkog obreda u Ukrajini nada se da će Američka biskupska konferencija učiniti više humanitarnog rada u zemlji koju je napala Rusija.

Blase Joseph Cupich rođen je na blagdan Svetog Josipa 19. ožujka 1949. u Omahi, Nebraska, kao jedno od devetero djece roditelja Blase Cupich i Mary r. Mayhan. Kao dijete Blase je učio hrvatske tradicionalne plesove i osnove hrvatskog jezika, budući da ima hrvatske korijene, što je rado istaknuo i u svom kardinalskom grbu. Kao rimski student jedno je vrijeme tijekom 1971. boravio u Sarajevu. Posljednjih godina više je puta posjetio Hrvatsku (vatican news; ika; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.