Papa Franjo podržao roditelje LGBT djece: Papa voli vašu djecu takvu kakva jesu, jer su djeca Božja

Katolička crkva ne isključuje vašu djecu, jer ih istinski voli“, rekao je papa Franjo 16. rujna 2020. udruženju roditelja homoseksualne i transseksualne djece. Od njih je na poklon dobio majicu – u duginim bojama.

Papa Franjo ponovno je izrazio podršku homoseksualnim osobama i roditeljima LGBT djece. „Papa voli vašu djecu takvu kakva jesu, jer su djeca Božja“, „Katolička crkva ne isključuje vašu djecu, jer ih istinski voli“, rekao je Papa, čije riječi prenosi Mara Grassi iz talijanskog udruženja Tende di Gionata, inicijative roditelja homoseksualnih i transseksualnih kćeri i sinova. Prema njenim riječima za Avvenire, Papa je to izrekao u srijedu 16. rujna na marginama redovite opće audijencije.

Članovi roditeljske inicijative Franji su poklonili majicu duginih boja s biblijskim citatom Straha u ljubavi nema (1 Iv 4,18). Udruga Tende di Gionata ideja je pokojnog svećenika Davida Esposita koji se za života zalagao za otvoren stav Crkve prema homoseksualnim osobama. Prema riječima potpredsjednice Grassi, to je bio prvi put da se njezina organizacija predstavila papi Franji.

Otkako je preuzeo dužnost, rimski biskup Franjo već je nekoliko puta govorio na temu homoseksualnosti i protiv diskriminacije tih osoba, a već 2013. njegove riječi: „Tko sam ja da sudim homoseksualnim osobama?“, prenijeli su gotovo svi svjetski mediji (avvenire.it; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.