Papa Franjo zatražio reviziju u slučaju Rupnik

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u petak, 27. listopada priopćenje u kojem se navodi da je papa Franjo ukinuo zastaru u slučaju bivšeg isusovca Marka Rupnika kako bi se omogućio kanonski postupak u vezi optužbi protiv njega

Papa Franjo zatražio je od Dikasterija za nauk vjere da preispita slučaj bivšeg isusovca Marka Rupnika, kojeg su neke od redovnica s kojima je surađivao optužile za psihičko i seksualno zlostavljanje. U lipnju je isključen iz Družbe Isusove.

U priopćenju koje je u petak, 27. listopada objavio Tiskovni ured Svete Stolice stoji: U rujnu je Papinsko povjerenstvo za zaštitu maloljetnika skrenulo pozornost Papi kako postoje ozbiljni problemi u postupanju u slučaju p. Marka Rupnika te su upozorili na nedostatak blizine sa žrtvama.

Slijedom toga, navodi se u priopćenju, Rimski je biskup zatražio od Dikasterija za nauk vjere da preispita slučaj te je Papa odlučio ukinuti zastaru kako bi se omogućio nastavak procesa.

Papa je čvrsto uvjeren da, ako postoji jedna stvar koju Crkva mora naučiti od Sinode, onda je to da pozorno i sa suosjećanjem slušamo one koji pate, posebice one koji se osjećaju marginaliziranima od strane Crkve, stoji u priopćenju (vatican news; fratellanza.net).

Hvala što ste pročitali ovaj tekst. Ako želite pratiti slične sadržaje, pozivamo vas da zapratite naš WhatsApp kanal fratellanza.net klikom OVDJE ili našu Fb stranicu klikom OVDJE.